Naar inhoud

Duurzaam ondernemen

logo duurzaam ondernemen

Met de actie 'duurzaam ondernemen' wil de milieuraad bedrijven aansporen om CO2-reducerende maatregelen te nemen. De gemeente Beerse heeft zich immers geëngageerd voor het burgemeestersconvenant 2020 (www.burgemeestersconvenant.eu). Dat houdt in dat Beerse tegen 2020 de CO2-uitstoot wil verminderen met 20 %. Daarvoor vraagt de gemeente inspanningen van zowel haar eigen organisatie als van inwoners en bedrijven.

De milieuraad wil daarom de bedrijven die zich mee inzetten om die reductie te behalen een erkenning geven in de vorm van een sticker.  Die sticker kan de ondernemer dan zichtbaar ophangen en het logo kan eveneens op de bedrijfswebsite worden geplaatst. Het logo (de sticker) wordt bekendgemaakt via diverse publicaties, zodat de bewoners en anderen op de hoogte zijn van de mooie, CO2-reducerende initiatieven van onze ondernemers.Blijf op de hoogte van de actie 'duurzaam ondernemen'


Als je als bedrijf geïnteresseerd bent in de actie kan je je bedrijf registreren via het e-formulier 'Registreer mij voor communicatie over duurzaam ondernemen' dat je onderaan kan openen.

Door je te registreren, houden we je digitaal op de hoogte van de actie. Je gaat daarmee geen verplichting aan. Het belangrijkste is dat wij je e-mailadres hebben aangezien verdere communicatie steeds digitaal zal verlopen. Op die manier blijf je op de hoogte van nieuwtjes in het kader van de actie.

Een project indienen

Het project moet een reductie van CO2 verwezenlijken door een investering te doen zoals bijvoorbeeld de bestaande verwarmingsketel vervangen door een nieuwe energiezuinigere ketel, relighting van een bedrijf, … . De ondernomen acties moeten duidelijk aantoonbaar zijn door bijvoorbeeld facturen, foto's, … .

Enkel initiatieven die vanaf 2016 genomen worden, komen in aanmerking. Er zijn ongetwijfeld al veel bedrijven die voor 2016 al duurzame lovenswaardige acties hebben ondernomen, maar voor de milieuraad tellen enkel de acties van 2016 om een officiële start te maken met de sticker.

Heb je (sinds 2016) een project gerealiseerd om CO2 te verminderen? Dan kan je dat doorgeven via het formulier 'indienen project in kader van duurzaam ondernemen' dat je onderaan terugvindt. Voeg daar zeker de nodige documenten aan toe zoals, foto's, facturen, energiescans, ... die aantonen dat je het project hebt uitgevoerd.

De milieuraad evalueert de binnengekomen formulieren en reikt de stickers uit, eventueel gecombineerd met een bezoek.

Overzicht