Naar inhoud

Holebi's en transgenders

Nogal wat holebi’s en transgenders krijgen te maken met uitsluiting of discriminatie. Daarnaast is het voor elke nieuwe generatie holebi’s en transgenders steeds weer zoeken naar het aanvaarden van zichzelf en het vinden van een plaats in de maatschappij. 

Gemeente Beerse gelooft in diversiteit en wil als lokale overheid een klimaat creëren waarbinnen holebi’s en transgenders zich veilig en aanvaard voelen en op die manier vol vertrouwen kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven in Beerse.

Als lokaal bestuur spelen we een belangrijke rol in het dagelijkse leven via het verenigingsleven, de burgerlijke stand zoals bijvoorbeeld het huwelijk enzovoort. Beerse wil ervoor zorgen dat binnen het bestaande aanbod aan gemeentelijke communicatie ook aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld het holebihuwelijk.

De bibliotheek besteedt in haar aanbod aan boeken en tijdschriften aandacht aan het thema. Zo kan je bijvoorbeeld in de bibliotheek het tijdschrift ZiZo lezen. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie die plaatsvindt op 17 mei kan je in de bibliotheek ook een thematafel vinden over 
homoseksualiteit.

Meer informatie:

Het gratis nummer 0800 99 533 van de Holebifoon en het discriminiatiemeldpunt in Turnhout

www.weljongniethetero.be