Naar inhoud

Composteren

compostbak te koop via de gemeente

Heb je geen zin om te betalen voor je GFT-afval? En ben je er niet vies van om af en toe eens goed wat werk te verzetten? Dan is thuiscomposteren misschien iets voor jou!

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid GFT-afval die je produceert (want je kan een grote tuin hebben die zo is aangeplant dat je toch weinig tuinafval hebt), kan je kiezen tussen een compostvat, één of meerdere compostbakken of een composthoop.

Via de gemeente kan je een compostvat of een compostbak aankopen.

  • Voor een compostvat betaal je 20 euro. De compostvaten hebben een diameter van 80 cm onderaan en 60 cm bovenaan, zijn 95 cm hoog en hebben een inhoud van 290 L.
  • Voor een compostbak betaal je 40 euro. De compostbakken hebben een lengte en breedte van 120 cm en een hoogte van 100 cm.

Betalen doe je aan het onthaal van het gemeentehuis of door overschrijving van het juiste bedrag op het rekeningnummer van de gemeente BE24 0910 0006 8838 BIC: GKCCBEBB met duidelijke vermelding van wat je bestelt en je adres.
Je bestelling wordt dan aan huis gebracht. Hiervoor hoef je niet noodzakelijk thuis te zijn. De compostbakken worden twee keer per maand geleverd, het kan dus zijn dat je even moeten wachten.

Wil je meer informatie over het composteren zelf? Neem dan eens een kijkje op http://www.vlaco.be/.

Heb je een specifieke vraag voor de compostmeesters, dan kan je steeds langskomen op de demonstratieplaats in de Boudewijnstraat (tuin achter het woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw). Daar zijn de compostmeesters elke laatste zaterdag van de maand te vinden (van maart tot en met oktober). Indien dit moment je niet past dan kan je ook contact opnemen met de dienst milieu en duurzaamheid.

Kijk ook eens op www.thuiscomposteren.be voor tips over een afvalarme tuin en over hoe je aan thuiscomposteren moet beginnen.