Naar inhoud

6. CKG Lentekind

Als Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) biedt Lentekind hulp aan alle ouders van kinderen tussen 0 – 12 jaar die ervaren dat de opvoeding van hun kind niet altijd een probleemloze opdracht is. Ze trachten ouders te versterken in hun ouderlijke vaardigheden, zodat ze (terug) meer kunnen genieten van het boeiende proces van 'opvoeden'.

Het begeleidingsaanbod is divers. Afhankelijk van de vragen/noden van het gezin dat beroep op Lentekind doet, kiezen ze samen met de ouders de meest gepaste werkwijze om te werk te gaan.

 

  • Er kan een begeleider aan huis komen om samen met je gezin uit te zoeken hoe de situatie weer hanteerbaar wordt. Samen wordt uitgezocht, uitgeprobeerd wat er wel goed loopt, wat wel werkt en dat wordt versterkt. Samen proberen jullie uit hoe jij je kind extra kan stimuleren.
     
  • Het centrum biedt Triple P trainingen en begeleidingen aan: info over de data en locaties van de trainingen kan je op www.lentekind.be terugvinden.
  • Je kind kan voor een korte tijd overdag of ’s nachts bij Lentekind verblijven. De
    opvang heeft plaats in een huiselijke sfeer. Tijdens dat verblijf kunnen de begeleiders intensief met je kind bezig zijn en ondertussen zoekt Lentekind samen met jou hoe je de situatie thuis en met de kinderen kan aanpakken. Je kan als ouder op bezoek komen en je kind halen of brengen. Vragen over bezoekregeling, schoolverloop en medische zorg kan je met je gezinsbegeleider bespreken.
  • Als het nodig is, kan je kind voor een korte tijd bij Lentekind dag en nacht verblijven en dat in combinatie met een begeleiding van je gezin. Vragen over bezoekregeling, schoolverloop en medische zorg kan je met je begeleider bespreken.

contactgegevens
CKG Lentekind
Hoogstraat 13
2340 Beerse
tel. 03 309 23 40
e-mail: directie@schoollentekind.be
www.lentekind.be