Naar inhoud

Vormingplus ondersteunt verenigingen

Op de site van vormingplus Kempen (www.vormingpluskempen.be) vind je flink wat cursussen, lezingen en workshops. Momenteel staan er zo'n 350 op de website.
Met je vereniging, buurt of adviesraad kan je uit deze lijst activiteiten kiezen om te programmeren. Je maakt verdere afspraken met de begeleider van Vormingplus.

Een aantal activiteiten worden tot 75 % van je kosten voor begeleiding terugbetaald. Dat heeft te maken met het onderwerp. Als het om duurzaamheid, participatie, interculturaliteit of de Kempen gaat, doen ze dat. Ze maken ook reclame voor je activiteit op hun website.

Alle soorten groepen die vooral met volwassenen werken, kunnen hierop beroep doen. Politieke en commerciële organisaties kunnen dat niet.

Er zijn uiteraard een aantal voorwaarden verbonden aan je activiteit als je financiële ondersteuning wil krijgen:

1. Je activiteit moet open staan voor het ruime publiek.
2. De inkomprijs moet zo democratisch mogelijk gehouden worden en spreek je af met Vormingplus.
3. Op al je promotie voor je activiteit moet Vormingplus Kempen vermeld worden als partner.
4. Je bezorgt aan Vormingplus achteraf een aanwezigheidslijst zodat zij de deelnemers een evaluatieformulier kunnen opsturen.

Wil je hier meer over weten? Of wil je meteen een aanvraag indienen? Surf dan snel naar de site van Vormingplus Kempen, klik op ‘organiseer zelf’ en lees wat je moet doen.