Naar inhoud

Herhalingsvaccinatie tetanus,difterie en kinkhoest

Dit jaar roepen we alle 26-, 27-, 36-, 37- en 46-jarigen op om een herhalingsvaccin te laten zetten tegen tetanus, difterie en kinkhoest. Deze vaccins krijg je best na 10 jaar opnieuw. 

Herhalingsvaccinatie tetanus, difterie en kinkhoest

Is het al 10 jaar geleden dat je een inenting kreeg tegen tetanus, difterie of kinkhoest? Dan ga je best langs bij de huisarts om een herhalingsvaccin te krijgen. 

Het lokaal bestuur zette een campagne op in 2002. Jaarlijks worden 26- en 36-jarigen aangeschreven om het herhalingsvaccin te nemen. Door de coronacrisis werd in 2020 geen brief verstuurd waardoor ook de 27-, 37- en 46-jarigen een uitnodiging krijgen. 

Hoe?

Ga langs bij je huisarts en breng je vaccinatiekaart in orde. Het vaccin is gratis en de huisarts heeft dit in voorraad. Bovendien is je huisarts op de hoogte van deze campagne.

Kan dit in combinatie met het coronavaccin? 

Er moet 2 weken zitten tussen het COVID-19-vaccin en het herhalingsvaccin tetanus/difterie/kinkhoest.

Zwanger? 

Het vaccin is ook bedoeld voor het vaccineren van zwangere vrouwen tussen week 24 en 32 van de zwangerschap. Op die manier geeft de moeder een maximale hoeveelheid antistoffen mee aan haar baby in afwachting van de vaccinatie van het kind zelf.

Laat jij je vaccineren? 

Om een beeld te krijgen van het succes van deze campagne, vragen we je om ons een reactie te geven via het e-formulier. Bewoners zonder computer kunnen het invulstrookje bij de ontvangen brief ook bezorgen aan dienst secretariaat. 

Laat iets van je horen voor 1 juli 2021. 

Met vragen over de vaccinatie, kan je terecht bij je huisarts.

Heb je vragen over deze campagne? Neem dan contact op met de dienst secretariaat (secretariaat@beerse.be - 014 62 25 96). 

Datum van het bericht: donderdag 01 juli 2021
Huidig nieuwsoverzicht