Naar inhoud

Gezocht: vrijwilligers die zich om zwerfkatten bekommeren

Lokaal bestuur Beerse is op zoek naar vrijwilligers die in hun vrije tijd gemelde zwerfkatten willen vangen en ze naar de dierenarts brengen.

wij zoeken vrijwilligers zwerfkattenproject

Daar worden de katten gecastreerd of gesteriliseerd. Vervolgens laat je als vrijwilliger de kat weer vrij op de plaats waar ze gevangen werd. We zoeken mensen die overdag tijd kunnen vrijmaken.

Klinkt als iets voor jou? Heb je interesse of wil je meer informatie, dan kan je terecht bij dienst milieu -  tel. 014 62 25 87 – e-mail: milieu@beerse.be.

Sinds 1 september 2014 moeten alle katten vóór commercialisering (verkoop, adoptie, gratis weggeven) geïdentificeerd, geregistreerd en gesteriliseerd zijn voor ze worden verhandeld. Op 1 april 2018 werd de sterilisatieplicht uitgebreid. Sindsdien moet elk huiskat voor de leeftijd van 5 maanden oud gesteriliseerd of gecastreerd worden. Katten die geboren zijn tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moesten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd of gecastreerd zijn, ook als ze niet verkocht of weggegeven worden. We roepen alle eigenaars van katten op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en die wetgeving ook na te leven. Zo dragen we allemaal ons steentje bij om de kattenpopulatie binnen de perken te houden.

Datum van het bericht: maandag 07 december 2020
Huidig nieuwsoverzicht