Naar inhoud

Beerse in cijfers

Op 31 december 2020 telde onze gemeente 18 187 inwoners. Dat betekent een toename met 71 personen. Onze gemeente blijft dus aangroeien.
Al deze mensen wonen op een oppervlakte van 3 748 ha en 71 are of 37.5 km².  Afgerond zijn dat 478 inwoners per km².
Een uitgebreidere weergave van de bevolkingsgegevens kan je hieronder downloaden.


Wil je nog verder gaan? Dan kan je een kijkje nemen op Stadsregio in Cijfers.

Gemeente Beerse maakt deel uit van Stadsregio Turnhout, samen met Turnhout, Oud-Turnhout en Vosselaar. Samen lanceren ze het platform 'Stadsregio in cijfers, een platform voor omgevingsinformatie.

Naast wonen, mobiliteit en zorg is 'Stadsregio in Cijfers' één van de resultaten van deze samenwerking in de Stadsregio. Via de online tool kan iedereen op een heel gemakkelijke manier interessante data over allerhande levensdomeinen in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar opvragen, analyseren, verspreiden en presenteren.

Een schat aan informatie
Stadsregio in Cijfers is een laagdrempelig, erg gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk platform voor omgevingsinformatie. Wie dieper in de cijfers wil duiken, vindt rechtstreeks de weg naar tal van databanken. Je kan bovendien gegevens uit verschillende buurten in de stadsregio met elkaar vergelijken. Je kan zelf je cijfers samenstellen, statistieken en kaarten genereren. Dit maakt dat Stadsregio in Cijfers voor tal van doelgroepen een waardevol instrument is.

Enkele voorbeelden:

  • Je hebt interesse om te starten als onthaalouder. Je kan via de online tool opzoeken hoeveel baby’s en peuters in een bepaalde omgeving wonen.
  • Je bent als bedrijfsleider op zoek naar een geschikte locatie: je kan opzoeken wie er in onze regio woont,  hoe goed de regio scoort op economisch vlak en wat de troeven zijn voor werknemers om er te komen wonen.
  • Je zoekt een woning en wil graag weten welke voorzieningen er zijn en in welke omgeving die te vinden zijn? Zijn er bv. omgevingen waar meer gezinnen met kinderen wonen?
  • Studenten van lagere school tot hoger onderwijs kunnen op zoek gaan naar cijfers voor een uitgebreide omgevingsanalyse.
  • ...

'Stadsregio in Cijfers' is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Het is de eerste keer dat Kempense gemeenten op deze manier data ontsluiten!

Wil je een kijkje nemen? Surf naar https://stadsregioturnhout.incijfers.be.