Naar inhoud

AA Beerse

Alcoholisme is een verslaving, doch tegelijkertijd een ziekte die verholpen kan worden. De AA (Anonieme Alcoholisten) staat open voor elke man of vrouw die niet ten onder wil gaan aan de lichamelijke en mentale afhankelijkheid van alcohol.

“Anonieme alcoholisten is een zelfhulpgroep van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme. De enige vereiste voor lidmaatschap is een verlangen op te houden met drinken. Er zijn geen geldelijke verplichtingen voor het AA-lidmaatschap. Wij voorzien in onze eigen behoeften door eigen bijdragen. AA is niet gebonden aan enige sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling. De AA wenst zich niet te mengen in enig geschil en steunt of bestrijdt geen enkel doel. Ons hoofddoel is nuchter blijven en andere alcoholisten helpen nuchterheid te bereiken”.

Bedenk dat er in AA Vlaanderen alleen al 9 000 AA-leden zijn die de keuze hebben tussen 400 vergaderingen wekelijks,ook in onze omgeving. Laat je dus niet weerhouden beroep te doen op AA met de gedachte dat je de enige zou zijn die met een alcoholprobleem te kampen heeft. De cijfers bewijzen het tegendeel. Alcohol hoeft het einde niet te zijn!

Plaatselijke informatie kan je bekomen bij: