Naar inhoud

Heraanleg Steenweg op Beerse/Merksplasseweg (N132) 11 september van start

Vanaf 11 september 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg (N132) tussen de Vossenbrugstraat en de Nachtegaalstraat. De rijbaan wordt in aansluiting op de vernieuwing van de fietspaden volledig opgebroken en vernieuwd voor meer comfort en veiligheid. De werken zullen duren tot eind november 2017.

werken

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort

Het wegdek van de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg is versleten en aan vernieuwing toe. Na de vernieuwing van de fietspaden geeft AWV ook de rijweg een grondige facelift. Dat zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.
 

Fasering en timing

De werken starten op 11 september en duren tot eind november. Om de hinder te beperken worden ze opgedeeld in drie fasen:

  • Fase 1: van de Vogelzang tot de Nachtegaalstraat
  • Fase 2: van de Vossenbrugstraat tot de Vogelzang
  • Fase 3: toplaag asfalt en markeringen van de Vossenbrugstraat de tot Nachtegaalstraat

In de eerste twee fasen wordt het bestaande wegdek afgefreesd en worden de funderingen en onderlagen aangebracht. De toplaag asfalt en de markeringen worden ineens over de hele zone aangebracht om de kwaliteit van het wegdek te verbeteren en efficiënter te kunnen werken.
 

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken is de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding:

  • Gemotoriseerd verkeer (-3,5t) rijdt om via de Antwerpsesteenweg (N12), Hofeinde, Veldstraat, Opstal, Moerstraat en de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Zwaar verkeer (+3,5t) slaat na Brug 5 over het kanaal rechts af naar de Steenbakkersdam om zo aan te sluiten op de Moerstraat en vervolgens de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Voetgangers en fietsers kunnen steeds veilig langs de werfzone.
  • De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding.

 

Bereikbaarheid in de werfzone

Als je in de werfzone woont of een onderneming hebt, zal je enkele maanden moeilijker bereikbaar zijn, al is de hinder niet altijd even groot. De grootste hinder situeert zich tijdens de opbraakwerken in het begin en de asfaltering op het einde van de werken.
Als algemene regel geldt dat de toegang tot de zone waar gewerkt wordt niet mogelijk is voor gemotoriseerd verkeer tijdens de werkuren (7 tot 17 uur). Ook parkeren in de werfzone is verboden tijdens de werkuren. Na de uren kunnen bewoners in de werfzone laden, lossen en parkeren. Parkeren doe je echter best in de buurt. Je inrit zal maximaal toegankelijk gehouden worden, maar tijdens bepaalde werken (bv. asfalteren) is dat jammer genoeg niet mogelijk.
Uiteraard kunnen specifieke noden (leveringen, verhuizen, thuisverpleging enz) bekeken worden in overleg met de aannemer.
 

Blijf op de hoogte

Op de website www.wegenenverkeer.be/beerse kan je steeds de meest actuele informatie over de werken raadplegen. Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

De bewoners van de Merksplasseweg en omliggende straten werden uitgenodigd voor een bewonersvergadering eind augustus voor meer gedetailleerde informatie. De powerpoint die toen werd getoond, kan je onderaan downloaden.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer doen er alles aan om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden.

 
Alvast bedankt voor je begrip.

Datum van het bericht: maandag 21 augustus 2017
Huidig nieuwsoverzicht