Naar inhoud

Dokter Paul Janssen in de kijker tijdens Erfgoeddag in Beerse - zondag 23 april

Naar aanleiding van Erfgoeddag in het thema 'ZORG' plaatsen dienst cultuur van de gemeente Beerse en Heemkundige Kring De Vlierbes Grote Belg en Grootste Wetenschapper Dr. Paul Janssen in de kijker. Ook de kinderen krijgen die dag een centrale plaats!

standbeeld dokter Paul Janssen door kunstenaar Wilfried Pas

Op zondag 23 april kan je vanaf 12 uur in het Koetshuis aan Tempelhof (Bisschopslaan 1) de tentoonstelling 'Dr. Paul Janssen – dirigent van atomen' bekijken en beleven. In de tentoonstelling leer je het werk, het persoonlijke leven, hobby’s, idolen … van Dr. Paul Janssen kennen. Ook ná Erfgoeddag kan je de tentoonstelling nog gratis bezoeken op zondagen 30 april, 7, 14 en 21 mei, telkens van 14 tot 17 uur. Die dag wordt tijdens een officieel eerbetoon voor genodigden ook het 10-jarig bestaan van Standbeeld Dr. Paul Janssen gevierd.

Ook kinderen spelen die dag een hoofdrol!

Onze kinderen zijn de toekomst! Dat geldt ook zo voor de zorgsector. Daarom ging de gemeente Beerse in samenwerking met Janssen Pharmaceutica net voor de paasvakantie aan de slag met de scholen. Enkele klassen uit het  4e,5e en 6e leerjaar staken de koppen bij elkaar om ‘iets uit te vinden’ wat de mens beter maakt in de ruime zin. Dat kan gaan van ‘een geneesmiddel’ tegen een ziekte tot een middel ‘voor iets wat de mens zou moeten kunnen’ zoals bijvoorbeeld vliegen.

Vooraleer de kinderen echt aan het uitvinden gingen, gaven Tom Gevers en Walter Van Den Broeck, medewerkers van Janssen Pharmaceutica, informatie over Dr. Paul Janssen en het bedrijf Janssen Pharmaceutica. Ze vertelden op een leuke en toegankelijke manier over het leven en het werk van Dr. Paul Janssen. Na de presentaties was het dan aan de kinderen om de ‘Dr. Paul Janssen’ in zichzelf los te laten en ‘iets uit te vinden’. Die uitvindingen worden tijdens Erfgoeddag gepresenteerd aan een jury. De beste uitvinding wint de Dr. Paul Janssen Biomedical Kids Award.

Verder ontdek je op Erfgoeddag:

  • lekkere en eerlijke dranken en snacks die je geserveerd worden door de Oxfam Fairfoxes. De opbrengst gaat naar een goed doel.
  • de werking van het AED-toestel. Het Rode Kruis demonstreert het toestel in het kader van de Hartveilige Gemeente zodat ook jij mensen met hartfalen kan reanimeren.
  • het springkasteel waarop de kleinsten onder ons zich naar hartenlust kunnen amuseren.

Wij hopen jou te mogen ontmoeten!

 

Datum van het bericht: dinsdag 18 april 2017
Huidig nieuwsoverzicht