Naar inhoud

Snoei overhangende beplanting regelmatig

Overhangende hagen zijn niet alleen vervelend voor passanten, maar verminderen ook de zichtbaarheid en dus veiligheid van de weggebruikers. Snoei je overhangende beplanting dus op regelmatige basis.

snoeien haag

Verplichting in Uniform Gemeentelijk Politiereglement

In ons Uniform Gemeentelijk Politiereglement staat de iedere eigenaar van een haag of groene zone verplicht is om de takken die over een aanpalend perceel hangen te verwijderen. De eigenaar van dat aanpalende perceel moet toegang verlenen om die werken uit te voeren.

Dat betekent dat de gemeente de overhangende takken van het openbaar domein naar privéterrein moet snoeien. Maar ook dat eigenaars die grenzen aan openbaar domein de beplanting die overhangt naar dat openbaar domein moeten snoeien. Denk maar aan begraafplaatsen, speelpleinen, voetpaden, fietspaden, … .

 

 

Wat als je overhangende beplanting niet snoeit?

Indien eigenaars de overhangende beplanting niet snoeien, ontvangen zij een brief van het gemeentebestuur waarin vermeld staat dat zij de beplanting binnen een periode van één maand moeten snoeien. Gebeurt dat niet, snoeit de dienst openbare werken de beplanting volgens de in het retributiereglement afgesproken tarieven.

Meer informatie? dienst openbare werken - tel. 014 600 640 - e-mail: openbarewerken@beerse.be

Datum van het bericht: woensdag 06 juli 2016
Huidig nieuwsoverzicht